ניתוח קרוטיס

שלום רב
אבי בן 85 עבר גם ניתוח מעקפים סובל מדמנציה, סחרחורות מטופל גם ליתר לחץ דם ובעל היצרות בעורק של 95 כירורג המליץ על ניתוח ואני חוששת מהסיכון שבניתוח והאם יש אופציה אחרת
תודה על תשובתך

שלום,
יש לשקול פעמיים לפני הרדמה וניתוח באדם בן 85 עם דמנציה.אני הייתי ממליץ לוותר על הניתוח.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

שלום רב,
בעלי סובל מטרשת עורקים, עבר ניתוח עקב חסימת עורק ראשי במפשעה עם החדרת צינור. בנוסף 2 סטנדים בלב.
משה כשבועיים הוא מאושפז בב"יח לאחר שאובחנה חסימה מלאה בעורק צוואר ימיני ובשמאלי 50%. לאחר התלבטות הרופאים הוחלט שניתוח מהווה סכנת חיים והוחלט להתחיל טיפול בקומדין.
שאלותיי:
1. האם לא ניתן לבצע ניתוח
כאשר החסימה מלאה?
2. האם המצב מסוכן?
אודה לתשובתכם במייל חוזר.

שלום ליאת,
חסימה מלאה עדיפה על הצרות קשה.אין צורך בניתוח קרוטיס חסום ולמעשה לא ניתן לנתח קרוטיס חסום.אינני חושב שיש צורך בקומדין אלא רק אספירין פעם ביום. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אמי חולה במויה מויה ואמורה לעבור ניתוח כזה. היא עברה מספר אירועים מוחיים ומצאו הצרויות בקרוטיס בשני הצדדים כשבשמאל היצרות קשה יותר. האם הנתוח מסוכן ומסובך? מה סיכויי ההצלחה של ניתוח המעקפים של עורקי הקרוטיס? האם צנתור מוח אבחנתי היום מסוכן כשאמי עברה ארוע מוחי רק לפני כחודש?

שלום נטלי,
אינני מכיר מקרה של שילוב מחלת מויה -מויה וניתוח קרוטיס.מקובל לנתח קרוטיס בין שבועיים לחודש לאחר ארוע מוחי חולף.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
לפני חודש וחצי אבי עבר אירוע מוחי, שאופיין בחסימה מלאה בעורק הצוואר הימני. התוצאה המיידית הייתה אובדן תחושה בכל פלג הגוף השמאלי. הדיבור והזיכרון לא נפגעו והוא שמר על הירנות לאורך כל זמן הטיפול.
המקרה קרה בחו"ל במסגרת עבודתו של אבי והוא ממשיך לקבל טיפול בחו"ל.
כיום הוא שוחרר לביתו וממשיך בטיפול פיזיוטרפי, כאשר חל אצלו שיפור משמעותי - מצליח ללכת בעזרת מקל והתחושה ביד שמאל מתחילה לחזור.
מחר הוא עומד לעבור בדיקה לבחון האם העורק עדיין סתום.
במידה והעורק לא חסום הרופא ימליץ על החדרת סטנד.
האם זה הטיפול המקובל במקרה זה? מה הסיכונים? יש אלטרנטיבות אחרות?
תודה רבה
קובי

שלום קובי,
במקרה של חסימה מלאה אין מקום לכל התערבות כירורגית.בהחלט יש מקום לבדיקה חוזרת לאישור האבחנה.היום מקובל שאחוזי הסיבוכים נמוכים יותר בניתוח קרוטיס מאשר בהכנסת סטנט. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 03-7557111, הרצליה - 09-9592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

חסימה שלמה של ה-lt ica
היצרות של כ- 90% שלRT ICA-
העורק הורטברלי הימני חסום החל מחלקו התחתון,החלק העליון של העורק ניזון החל מקולטרלים.
העורק הורטברלי השמאלי נראה תקין
העורק הבזילרי נראה תקין.

שלום זוכמן אליעזר,
המלצה לניתוח קרוטיס ימין בהקדם האפשרי על ידי מנתח עם נסיון מכיוון שזהו העורק היחיד המגיע למח במקרה שלך. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבי בן 94 התחיל לסבול מסחרחורת לפני שנתיים היתה לו היצרות של 60 אחוז
אני חושש שההיצרות גדלה האם בגיל כזה עושים ניתוח לפתיחת ההיצרות

שלום בן,
אביך זקוק למעקב בלבד ולא לניתוח.אין המלצה לניתוח קרוטיס בהצרות של 60% עם סחרחורות.עליו לעבור בירור נאורולוגי,אורטופדי וא.א.ג. לחיפוש הסיבה לסחרחורות.אין אינדקציה לניתוח קרוטיס.
בברכה,
דר' ארנון קורן

נמצאה אצלי סתימה של 71-90% ואני אמור לטוס השבוע לאירופה.
האם יש סכנה? טרם נקבע לי מועד לניתוח.
מדובר בצד ימין. צד שמאל אינו סתום.
היש סכנה בטיסות במצב זה?
אשמח לתשובתך המהירה

שלום,
ההצרות משמעותית.ממליץ להתיחס אליה בחשדנות.באם הטיסה חיונית מאד ממליץ להתחיל זריקות קלקסן ולהגיע בהקדם לניתוח. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבי עבר ניתוח לפני ארבע שנים. לפני כמה חודשים עבר התערבות פלסטית בעור להסרת נגע בתחתית הצוואר ומאז הפצע מפריש ונוצר חור בצוואר. בבדיקת סיטי הסתבר שהדלקת מגיעה או נוצרה באזור הניתוח שם יש פטש. אבי מבוגר ונוטה לארועים מוחיים והשאלה היא אם סביר לטפל בתחילה באנטיביוטיקה או צריך לגשת מיידית לניתוח נוסף.

שלום,
קשה להתגבר על זיהום בנוכחות גוף זר.יש לשקול את הסכנה בהוצאת הגוף הזר מהצואר
בברכה,
דר' ארנון קורן

ד"ר קורן שלום רב.
אבי בן 66, חולה קרדיאלי קשה עם אי ספיקת לב ef 25-30%, סובל מסכרת ,לחץ דם,ועבר ניתוח מעקפים לפני 5.5 שנים
,והיתה סתימה בקרוטיס 80-90,מזה 6 שנים,עם קוצב דפיברילטור.כעת יש לו הצרות עורק הקרוטיס%90-99%,צד שמאל, בעבר לפני 20 שנה עבר CVA בפלג גוף שמאל.השאלה האם כדאי לו לעבור ניתוח או צינטור,או לא לעשות דבר.בגלל הסיכונים.ולאיזה רופא אתה ממליץ להגיע לייעוץ?תודה.

שלום סגלית לוי,
את מתארת מצב קשה ביותר .ניתוח הקרוטיס עצמו איננו מהווה בעיה קשה לאביך .השילוב בין ניתוח למחלת לב הוא הבעיה.מומלץ לקבל מהקרדיולוג המטפל את רמת הסיכון הקרדיאלי. אשמח לראותכם במרפאתי עם האישורים מהקרדיולוג. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

לפני שנתיים וחצי אבי עבר אירוע מוחי קל ושמו לו סטנד (בצוואר) בצד ימין לאחר שנתגלתה חסימה לאחר מכן עבר ניתוח קרוטיס בצד שמאל שגם שם התגלתה חסימה מעל 90% לאחר הניתוח היינו במעקב והתגלתה שוב חסימה גבוהה,(אציין 3-4 חודשיםם לאחר הניתוח) הרופא טען שאולי זה עקב ההצטלקות של הניתוח ויש להיות במעקב לפחות עוד שנה כלומר בחודש מאי 2010 אנחנו מוזמנים שוב לבקורת
לראות מהו אחוז החסימה ולקבוע אם זה אכן חסימה שנבעה מצלקת של הניתוח או חסימה שנוצרה ואז כנראה הפעם יצנטרו. שאלתי אליך היא, אבי הוא בן 73 ישן המון המוןבמהלך היום
האם יש קשר לכך שיש לו חסימה אז זה גורם לו לשינה מרובה. אציין שאבי גם סובל מדום נשימה ויש לו מכשיר שינה שאתו הוא לא ישן מאז הצנתור
כי פחתו לא הנחירות. האם יש קשר בין שינה מרובה לחסימה בצוואר
האם הוא צריך לחזור ולשון עם המכשיר
עוד אציין שאבי קם באמצע הלילה לשירותים, ובדרך כלל קם ב- 5 בבקר
ואז בשעות הבוקר בין 8-10 הוא רוצה לשיון שוב , ולאחר מכן אחה"צ שוב ישן צהריים ובערב בדרך כלל נרדם מוקדם.
לתשובתך אחכה.
תודה איריס

שלום איריס,
אנא הפני שאלתך לנאורולוג מומחה בכלי דם מוחיים-דר' שטריפלר 7557111 03 .
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבי כבן 87 נשלח לבדיקת C.T בעקבות בעיות זיכרון ובלבול. תוצאות הבדיקה:
מספר אוטמים ישנים דו צדדים. אין עדות לאוטם טרי או לדימום. חדרי המוח סימטרים ותקינים כולל חריצים וציסטרנות.
בבדיקת דופלר של עורקי הצוואר נמצאו הסתיידויות מצד שמאל 50-60 אחוז. מצד ימין בעורק פנימי 70-90 אחוז.
ישנה החמרה קלה לעומת הבדיקה שנעשתה שנה קודם.
ברצוני לציין שאבי לוקח אספירין.[קרטיה].
בשיחתי עם רופאת המשפחה המליצה לא להסכים לניתוח בגלל סיבוכי הניתוח וההרדמה בגיל
שכזה.
שאלותי: מה דעתך לגבי ניתוח שכזה? מה האפשרויות האחרות שעומדות לפנינו?
האם חייבים לנתח או ניתן לטפל טיפול תרופתי? אם לא ינותח תוך כמה זמן עשוי לקבל ארוע מוחי.[אם אפשר בכלל לצפות זאת??]
ברצוני להדגיש שאבי אדם פעיל מאוד, עצמאי לחלוטין.
בתודה מראש.
כל הכבוד לתשובות הרציניות.

שלום אורנה,
אחוזי ההצלחה בניתוח קרוטיס נקבעים גם לפי גורמי הסיכון הנוספים.במידה ואביך אדם פעיל ומתפקד אין סיבה להתיחס רק לגילו.אני ממליץ על בירור קרדיולוג ובמידה והוא מאשר ניתוח בהרדמה כללית יש לשקול זאת בחיוב.הסיכון הרגיל בניתוח קרוטיס הינו סביב 2% לקבלת ארוע מוחי.השארת הממצא (בנכחות אוטמים בCT מח )-הסיכוי לארוע מוחי גבוהים פי כמה!
בברכה,
דר' ארנון קורן

37 שאלות גולשים בנושא: ניתוח קרוטיס

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png