אספירין

שלום
בעלי בן 52 ,המליצו לו לקחת אספירין לדילול דם.... הוא אדם בריא ללא שום עבר רפואי גם גנטית אין עבר של בעיות לב .
מה דעתך המקצועית
תודה

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

האם ניאצין מהווה טיפול יעיל? כמה מיליגרם לקחת? האם להוסיף ויטמין K?
(בנוסף לסטטינים ואספירין)ץ
תודה לך על תשובתך.

שלום,
אנא פני לרופא מומחה לטיפול בשומנים בדם.
בברכה,
דר' ארנון קורן

עברתי בדיקות ויש לי חסימה בעורקים של הצוור הצד הימני 50הצד השמאלי 30 אחוז האים זה מסוכן האים יש לזה טיפול חוץ מלקחת כדורים אספירין כול יום או לעבור ניתוח מה אתה מציע לעשות תודה

שלום פדידה מקסים,
מומלץ לבצע דופלקס קרוטיס מידי 6 חודשים ולטפל באספירין.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום
בן זוגי אובחן כחולה מויה מויה הוצע לו לבצע ניתוח לפני מספר שנים, לא ביצע אותו ומאז לא היו ארועים מוחים הוא נוטל אספירין אחד ביום . רציתי לדעת אם ישנו סיכוי בזמן טיסה
תודה

שלום,
אינני מבין איזה ניתוח הציעו לו.יש להמשיך את הטיפול במדללי דם גם בטיסה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

דר ארנון שלום,
חברה טובה שלי מאושפזת בבית חולים (אנחנו גרות בארה"ב)
הרופאים אומרים שיש לה חסימה מלאה בעורק התרדמה בהתחלה הם שקלו צינתור ועכשיו אמרו שכנראה אי אפשר לעשות צינתור והם שוקלים ניתוח ...יש לי שתי שאלות
היא ילדה לפני שבועיים (היה הריון תקין) האם יכול להיות שהמצב נגרם מההריון או מהאפידורל (היא אמרה שהרופא לא נתן לה טוב את האפידורל -הוא דקר אותה פעמיים והיא איבדה הכרה ,רעדה ,הראייה הטשטשה לה -מאז היא רואה מטושטש)
השאלה השניה האם היא תהיה צריכה לקחת אספירין למשך כל חייה או רק תקופה
תודה קרן

שלום קרן,
חסימה מלאה בעורק התרדמה לא ניתן לנתח.בכדי לדעת במדויק ,מומלץ לבצע אנגיוגרפיה או צינטור של עורקי התרדמה.במידה והאבחנה נכונה הרי אין קשר בין הממצא להרדמה אותה עברה החברה שלך.יש לבדוק קיום של קרישיות יתר או אטרוסקלרוזיס של צעירים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום
בבדיקת דופלקס שנערכה לאימי נמצאו היצרויות של עורקי הצוואר -60%-70% בצד ימין ובצד שמאל היצרויות של עד 50%.
האם יש צורך בניתוח למניעת אירוע מוחי?
או שהטיפול באספירין(100 מ"ג)יעיל מספיק?
תודה רבה

שלום חן בוזגלו,
לא מומלץ לנתח הצרויות כאלה.יש לחזור על דופלקס קרוטיס מידי 6 חודשים וליטול אספירין מידי יום.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
בעלי סובל מטרשת עורקים, עבר ניתוח עקב חסימת עורק ראשי במפשעה עם החדרת צינור. בנוסף 2 סטנדים בלב.
משה כשבועיים הוא מאושפז בב"יח לאחר שאובחנה חסימה מלאה בעורק צוואר ימיני ובשמאלי 50%. לאחר התלבטות הרופאים הוחלט שניתוח מהווה סכנת חיים והוחלט להתחיל טיפול בקומדין.
שאלותיי:
1. האם לא ניתן לבצע ניתוח
כאשר החסימה מלאה?
2. האם המצב מסוכן?
אודה לתשובתכם במייל חוזר.

שלום ליאת,
חסימה מלאה עדיפה על הצרות קשה.אין צורך בניתוח קרוטיס חסום ולמעשה לא ניתן לנתח קרוטיס חסום.אינני חושב שיש צורך בקומדין אלא רק אספירין פעם ביום. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני בת 45 סובלת מכאבי ראש חזקים.התחלתי בבירורים ועשיתי הרבה בדיקות.בינהם עשיתי דופלר צווארי והתוצאה היתה עורקים מפותלים ,ואני במעקב דופלר כבר שנה,בעקבות זה עשיתי השבוע דופלקס לעורקי הכילייה שהתוצאה היתה היצרות קשה בין 62 ל99 אחוז ובעורק הימני היצרות בינונית בין 26 ל62 אחוז .המשכתי בבירור ועשיתי סיטי אנגיו בטני וכילייתי והתוצאה היתה תקינה .כמו כן גם לחץ הדם שלי תקין ותפקודי הכילייה תקינים .
מה עושים במצב כזה ,צינטור או שנשארים במעקב דופלקס,
נ.ב אני לוקחת כדורים לכולסטרול ואספירין.
תודה על תשומת הלב .

שלום אתי,
אנא פני עם תוצאות הבדיקות לרופא נפרולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני בת 54, עברתי בדיקת דופלקס עורקי הצוואר. נשלחתי לשלילת TIA בעקבות כנראה אאורה מיגרנותי.
תשובת הבדיקה נמצאה שלא נמצאו רבדים טרשתיים, וזרימת הדם נמצאה תקינה.
למעט בקרוטיס הפנימי צד שמאל, נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הפרוקסימלי של העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה.
האם יש לזה משמעות? לציין שאני לא לוקחת אםספרין.
תודה על תשובתך.

שלום זיוה,
אין משמעות לבדיקה.ממליץ טיפול קבוע באספירין וביקורת דופלקס מידי 6 חודשים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

יש לי היצרות של עורקי הצוואר בצד ימין יש 15 עד 50$ ובצד שמאל 50 עד 75% האם עליי לעשות ניתוח?

שלום רות גור,
עליך להיות במעקב דופלקס מידי 6 חודשים ולקבל אספירין לדילול הדם.ממליץ גם להחליף מידי פעם מעבדת כלי דם.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבי כבן 87 נשלח לבדיקת C.T בעקבות בעיות זיכרון ובלבול. תוצאות הבדיקה:
מספר אוטמים ישנים דו צדדים. אין עדות לאוטם טרי או לדימום. חדרי המוח סימטרים ותקינים כולל חריצים וציסטרנות.
בבדיקת דופלר של עורקי הצוואר נמצאו הסתיידויות מצד שמאל 50-60 אחוז. מצד ימין בעורק פנימי 70-90 אחוז.
ישנה החמרה קלה לעומת הבדיקה שנעשתה שנה קודם.
ברצוני לציין שאבי לוקח אספירין.[קרטיה].
בשיחתי עם רופאת המשפחה המליצה לא להסכים לניתוח בגלל סיבוכי הניתוח וההרדמה בגיל
שכזה.
שאלותי: מה דעתך לגבי ניתוח שכזה? מה האפשרויות האחרות שעומדות לפנינו?
האם חייבים לנתח או ניתן לטפל טיפול תרופתי? אם לא ינותח תוך כמה זמן עשוי לקבל ארוע מוחי.[אם אפשר בכלל לצפות זאת??]
ברצוני להדגיש שאבי אדם פעיל מאוד, עצמאי לחלוטין.
בתודה מראש.
כל הכבוד לתשובות הרציניות.

שלום אורנה,
אחוזי ההצלחה בניתוח קרוטיס נקבעים גם לפי גורמי הסיכון הנוספים.במידה ואביך אדם פעיל ומתפקד אין סיבה להתיחס רק לגילו.אני ממליץ על בירור קרדיולוג ובמידה והוא מאשר ניתוח בהרדמה כללית יש לשקול זאת בחיוב.הסיכון הרגיל בניתוח קרוטיס הינו סביב 2% לקבלת ארוע מוחי.השארת הממצא (בנכחות אוטמים בCT מח )-הסיכוי לארוע מוחי גבוהים פי כמה!
בברכה,
דר' ארנון קורן

94 שאלות גולשים בנושא: אספירין

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png