לחץ דם גבוה

מה לחץ דם תקין דופק תקין לאישה בגיל 82 ?

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

שלום רב,
אבי בן 65 עם לחץ דם גבוה וסוכרת ביצע לפני כמה ימים דופלר צווארי בשל הרגשת לחץ וכאבים בצד ראש שמאל. מתשובת הבדיקה עולים הנתונים הבאים:
צד ימין-עורק משותף ועורק פנימי- לא נראתה הפרעה המודינמית.עורק חיצוני-ניראו פלאקים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית.
צד שמאל-עורק משותף ועורק חיצוני- לא נראתה הפרעה המודינמית. עורק פנימי- ניראו פלאקים מסויידים במוצא העורק הגורמים להיצרות של כ-20%-40%.
בשני הכיוונים עורק החוליות- כיוון וזרימה תקינים.
מה דעתך? מה הטיפול הדרוש? אשמח לתשובתך.
תודה רבה!
דנה.

שלום דנה,
ממליץ על מעקב בלבד.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני סובלת מלחץ דם גבוה ולעיתים מופיעה בצקת ברגליים
כתרופה אני נוטלת טריטס וכן נוברסק
לוסק ופוסלאן אלטרוקסין
אבקש התייחסות ואופן הטיפול

שלום אזולאי מרצדס,
ממליץ לפנות לרופא המטפל בלחץ הדם לצורך החלפת התרופה שגורמת לבצקות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בפניה הקודמת ששלחתי לפני חמש דקות
עלי להוסיף שלחץ הדם מעל הרגיל מאז
והופיעה הבצקת.. אני מטופלת בתרופות
אשר לא עוזרות לאזן את ל.ד לאחרונה.
מדובר על 180\100 בערך .. אין לי מושג באם יש קשר לבצקת והפצעים וללחץ
הדם הגבוהה .

שלום עדן,
אינני חושב שיש קשר אך עלי להדגיש את הסכנות בלחץ דם גבוהה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום אבי בן 73.5 בדכ בריא. סובל מחול ואבנים בדרכי שתן. כרגע לחץ דם גבוה ומטופל בכדורים. הובחנה אצלו חסימה בעורק צווארי שמאלי של 80 אחוז. הקרדיולוג לאחר בדיקות מקיפות אישר ניתוח. מה לדעתך עדיף צינטור או ניתוח ומה ההבדלים ורמות הסיכון.
אודה על תגובתך בהקדם
בברכת שנה אזרחית טובה ובריאה
ורדה בלום גלר

שלום ורדה בלום גלר,
עד היום הסיבוכים בטיפול ניתוחי בהצרות בעורקי הקרוטיס נמוכים משמעותית מהסיבוכים בפתיחה בצינטור עם סטנט,לכן המלצתי לטיפול בניתוח אנדארטרקטומיה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
אישה בת 70 אשר סובלת מלחץ דם גבוה
ולוקחת קודמין, האם יש תופעות לוואי?
כרגע יש לה בעיות בשרירים וחולשה
כללית, מדי פעם התעלפויות. ברצוננו
לדעת האם יכול להיות שזה מהקומדין? ואם כן, אם מי יש להתייעץ ומה מומלץ לקחת במקום הקומדין.
תודה

שלום קרסט אהובה,
אין קשר בין קומדין להתעלפויות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בעלי סובל מתופעת התחממיות בעור.
מדי פעם והתקשיות באזורים שונים.
כף יד או כף רגל כמו כן סובל מפריחות
באיזור הגב והבטן מזה כ-3 שנים.
סובל מלחץ דם גבוה הנ"ל לא לוקח כדורים בצורה קבועה ומעשן כבד.
ריאתי תוכנית שפקקת תופעות לואי
התחממיות בעור ופריחות מה עושים.

שלום נאוה,
בעלך זקוק לבדיקת רופא עור ובדיקת כירורג כלי דם. אשמח לראותכם במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

גיסי בן 85 עבר 4 צנתורי לב. בצנתור האחרון לפני חדש בערך, נתגלה שקיימת חסימה של כ-90% בעורק הצוואר מצד ימין. הרגשתו לאחר הניתוח מלווה במיחושים ובלחץ דם גבוה. הרופאים מיעצים לעשות ניתוח בעורק הצוארי. שאלתי, ללא ידיעתו, האם נכון ללכת לניתוח או ישנן דרכים אחרות.
תודה מראש על התיחסותכם.

שלום שולה,
ממליץ גם כן לשקול ניתוח.חייבים לבדוק מהו הסיכון הניתוחי מבחינת הלב.לכן לפני החלטה על ניתוח הקרוטיס יש לקבל אישור מקרדיולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אימי בת 68עברה ניתוח בקרוטיס לפני כארבע שנים בבדיקה לפני שנתיים התברר שהסתימה חזרה כ 80 אחוז.
בביח בלינסון טענו שסתימה חוזרת אינה מסוכנת.
לפני מספר ימים אימי אושפזה בקפלן עקב לחץ דם גבוה ושם טענו שזה מהסתימה והיא חייבת לעבור צינטור להכנסת סטנד.
מה נכון? והאם יש קשר בין הסתימה ללחץ דם?
תודה.

שלום מלמד שרה,
אכן יש קשר בין יתר לחץ דם והצרויות בקרוטיס.אינני בטוח שסטנט בקרוטיס יתקן את לחץ הדם.ממליץ לנסות טיפולים בלחץ הדם עצמו.הצרות חוזרת בקרוטיס לאחר ניתוח איננה מהווה גורם לשכיחות יתר של ארועים מוחיים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
בת 42 עם רקע של קרישיות יתר FACTOR 5 LEIDEN.
DVT משנת 1999 ומטופלת בקומדין.
לחץ דם גבוהה
עקב רחם שרירני המליצו לי על אמבולציה לחסימת כלי הדם המובילים דם לשרירן.
ברצוני לדעת מה הסיכונים עקב קרישיות יתר שיש לי
תודה מראש
רנין

שלום סיבאני רנין,
לא צריכה להיות בעיה.עליך להחליף את הקומדין בקלקסן ולעבור את הפעולה ללא חששות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
לאחר שגילו שיש לי אוטם קטן ,נאמר לי שיש לי נטיה ללחץ דם גבוה .כתוצאה מכך , אני נוטלת 200 מ"ג מיקרופרין.
מאחר ואני עומדת לטוס לאירופה , האם אני צריכה להתיעץ לפני כן , או לקבל טיפול לפני הטיסה ?
אודה על תשובתכם.
בכבוד רב,
שירי.

שלום,
חשוב לבדוק לחצי דם מספר פעמים ולהיות בטוח בלחץ דם מאוזן.
בברכה,
דר' ארנון קורן

47 שאלות גולשים בנושא: לחץ דם גבוה

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png