top of page

NULL

ד"ר ארנון קורן הנכבד,
עברתי אוטם לב נרחב לפני שנתיים ומאז מטופל מדי יום ,בין היתר, גם באספרין 100mg.
לאחרונה הבחנתי בהופעת שטף דם תת עורי בידים.
באשפוזי האחרון,עקב אי ספיקה,ראיתי חולים רבים במחלקת הלב עם שטפי דם נרחבים וגדולים מאד על הידיים (כאלו שנוטלים אספרין שנים רבות ממני).
השאלות:
1. האם ישנו קשר מוחלט וישיר בין נטילת אספרין ,באופן קבוע ולמשך שנים במינון גבוה, לבין תופעת הלואי הזאת של הופעת שטפי הדם האלו.
2.האם קיימת תרופה אחרת חליפית, למניעת קרישת דם, שתופעות הלואי האלו מופחתות במידה משמעותית אך עדין יעילה כמו אספרין להבטחת אי קרישה.
3. האם ישנה ודאות מוחלטת שאצל כל חולה לב המטופל באספרין תופיעה התופעה המורחבת של שטפי דם תת עוריים על הידיים - או שהמקרים החמורים נובעים מסיבה פיסיולית או מחלתית אחרת.
4.האם ניתן להפחית משמעותית ו/או למנוע לחלוטין את ההופעה של שטפי הדם הנוראים האלו- באמצעות טיפול תרופתי מתאים או כל פעולה אחרת.(כמו ניתוח פלסטי).
אודה לתשובתיך המפורטות לשאלות אלו.
אודה אם תוכל לשלוח גם קישורים למאמרים מקצועיים (עברית או אנגלית) ומחקרים שנעשו בתופעת לואי זאת, כי כפי שאתה קורא הנושא מאד מדאיג אותי ואני תמיד מעמיק וחוקר ביסודיות.
בברכת יום עצמאות שמח
עמי

שלום עמי,
אינני חושב שיש מישהו מלבדך אשר כל כך מותרד מבעית הדימומיים התת עוריים לאחר טיפול באספירין.חשיבות נטילת התרופה עולה בהרבה על ההפרעה האסטתית.חשוב לציין שבגיל מסויים קימת חולשה בדופן כלי הדם העוריים והם הופכים לשבירים.מסיבה זו קימים אנשים עם אותם שטפי דם וללא אספירין.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg
bottom of page