דימום ורידי

דליות מורחבות עם גודש ורידי גורמות לנזק מתמשך בעור שמעליהם.
קיימים מקרים בהם נקרע הוריד והעור מעליו. תופעה זו שכיחה במיוחד בעת רחצה וחימום העור הדק וההרוס מעל לורידים.


הרמת הרגל, לחץ מקומי קל, חבישה ואגידה אלסטית מספיקים לעצירת הדמם. לעיתים יש לתפור את הוריד המדמם בטרם האגידה בתחבושת אלסטית.

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

לפני כשבוע הרגשתי שינוק בגרון מאז כשבוע3 פעמיים ביום בשינה ישיבה או על הספה מרגיש זליגה לוושט מתחיל שיעול ויצא דם בכמות של 150 סיסיצילום סיטי ריאות ובורונסקופיה שולל ריאות זונדה שוללת בטן השאלה האם יכולות להיות אלו דליות ושט שהדימום חוזר לקנה הנשימה וצריך את השיעול לניקוי הקנה

שלום רמי,
אנא הפנה שאלתך לכירורג בית חזה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אחייניתי עברה תאונת דרכים קשה.קיימת עקב הפגיעה היצרות בעורק התרדמה בצד ימין.מקבלת אפירין במינון נמוך עקב דימום בטני- מהטחול הכיליה והאגן.בצינתור הסתבר שאין אפשרות לחסום לחלוטין את העורק-אין מעבר דם תקין למח בלעדיו(נוסתה הכנסת בלון לסתימה זמנית).שאלתי:
האם עורק התרדמה משקם את עצמו לבד?הילדה בת 16.כמו כן האם הטיפול שהיא מקבלת הוא מספק?האם אין דבר נוסף שניתן לעשות כדי למנע נזק מוחי?

שלום אירית כהן,
קימת מערכת מעקפים טיבעית בגופינו.במידה ולאחר התאונה אין נזק עצבי הרי ניתן להניח שתוך כדי הטיפול המצב יתיצב ולא תהיה סיבה להחמרה.ממליץ לחזור על בדיקת הקרוטיס בדופלקס מידי 3 חודשים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום ד"ר
אני בת 40 לאחר שתי לידות. סובלת בהריון מקרישיות יתר נוטלת קלקסן (רק בהריונות)אני סובלת בזמן האחרון ברגל ימין תחושה שלפעמים כף רגל נרדמת או תחושה כללית שונה מהרגל שמאל. לצערי הלידה שניה היתה ניתוח קיסרי ואבדתי מלא דם עשו לו צינתור להפסקת הדימום דרך הרגל. אני שנתים וחצי לאחר לידה אך נאמר לי שתמיד יהיה לי סיכון לגבי קריש דם אני גם מעשנת לא הרבה אבל...
אודה לך אם תוכל לאמר לי האם יש צורך ללכת לרופא ממוחה ולהיבדק והאם יש סיכון מסוים לגבי הקרישיות
תודה

שלום,
ממליץ בדיקת המטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

מגיל 25 אני נוטלת קומדין לא באופן רציף.היה לי אירוע של DVT (ברגליים), לאחר שנתיים היה לי תסחיף ריאתי(PE).
לאחרונה חשתי לא כשורה והחלתי שוב ליטול את הקומדין,יש לציין שהנני מפסיקה ליטול לפני ובזמן קבלת מחזור.
האם זה אכן גורם לדימום יתר ולהארכת הדימום הוסתי?

שלום מיכל,
הקומדין יכל להגביר את הדמם אך הוא מאד חיוני במקרה שלך.האם נבדקה קרישיות יתר?
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
רעייתי, 67, PAF & CRF, ואחרי איסכמיה שחייבה אישפוז בקרדיולוגית ב-12.09.
לא דווחנו על דימום פאטאלי אפשרי וטיפול רגיל ב-5 מג ליום גרם ל-INR של 6.3.
אכן בעלון לרופא, הן של בריסטול והן של טארו, מופיעה מייד בהתחלה, באותיות מודגשות ובמסגרת, אזהרה בעניין fatal bleeding, במקרים מסויימים. אך אין זכר לאזהרה זו בעלון למטופל.
מאז אנו נזהרים ומעדיפים INR 1.8 על פני 2.4.
האם תוכל לתת טיפ לטיפול אופטימלי בקומדין, על בסיס נתונים אלה של המטופל?
ומה בדיוק גורם לדימום הפאטאלי: האם פעולת יתר הורמונלית (אדרנלין?)שמעודדת חימצון יתר של ויטמין K וניטרולו?
תודה,
מיכאל

שלום מיכאל,
אנא הפנה שאלתך להמטולוג
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבי כבן 87 נשלח לבדיקת C.T בעקבות בעיות זיכרון ובלבול. תוצאות הבדיקה:
מספר אוטמים ישנים דו צדדים. אין עדות לאוטם טרי או לדימום. חדרי המוח סימטרים ותקינים כולל חריצים וציסטרנות.
בבדיקת דופלר של עורקי הצוואר נמצאו הסתיידויות מצד שמאל 50-60 אחוז. מצד ימין בעורק פנימי 70-90 אחוז.
ישנה החמרה קלה לעומת הבדיקה שנעשתה שנה קודם.
ברצוני לציין שאבי לוקח אספירין.[קרטיה].
בשיחתי עם רופאת המשפחה המליצה לא להסכים לניתוח בגלל סיבוכי הניתוח וההרדמה בגיל
שכזה.
שאלותי: מה דעתך לגבי ניתוח שכזה? מה האפשרויות האחרות שעומדות לפנינו?
האם חייבים לנתח או ניתן לטפל טיפול תרופתי? אם לא ינותח תוך כמה זמן עשוי לקבל ארוע מוחי.[אם אפשר בכלל לצפות זאת??]
ברצוני להדגיש שאבי אדם פעיל מאוד, עצמאי לחלוטין.
בתודה מראש.
כל הכבוד לתשובות הרציניות.

שלום אורנה,
אחוזי ההצלחה בניתוח קרוטיס נקבעים גם לפי גורמי הסיכון הנוספים.במידה ואביך אדם פעיל ומתפקד אין סיבה להתיחס רק לגילו.אני ממליץ על בירור קרדיולוג ובמידה והוא מאשר ניתוח בהרדמה כללית יש לשקול זאת בחיוב.הסיכון הרגיל בניתוח קרוטיס הינו סביב 2% לקבלת ארוע מוחי.השארת הממצא (בנכחות אוטמים בCT מח )-הסיכוי לארוע מוחי גבוהים פי כמה!
בברכה,
דר' ארנון קורן

אחי עשה שלשום ניתוח טחורים בבי"ח פרטי מאוד מאוד וע"י מנתח בכיר . מאז הניתוח הוא מדמם ללא הפסקה . ניכנס לניתוח כבר פעם שלישית בהרדמה כדי לעצור את הדימום אך הדימום חוזר . מקבל תרופות בלי סוף גם לקרישת דם אך ללא הועיל . אנו לא רואים שיש פתרון ואנו מאוד מודאגים ואיננו יודעים למי לפנות

שלום גל,
יש לשקול צינטור כלי הדם אשר מזינים את הטחורים וסגירתם. בדרך זו עוקפים את האזור המנותח ומשתלטים עליו מבחינת הדימומים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני בת 37 שסובלת מיתר קרישת דם. לפני כשבוע עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה.
הרופא ההמטולוג אצלו אני מטופלת המליץ לי על מתן זריקות קלקסן 40 מ"ג כ-12 שעות לפני
הניתוח ולאחריו במשך שבוע. בביה"ח הרופאים לא נתנו לי קלקסן לאחר הניתוח ואמרו שבגלל שהיה דימום מכלי דם ליד הכבד לא רצוי להמשיך בקלקסן. רופא המשפחה התלבט ואמר שכדאי בכל זאת להמשיך. אני די עובדת עצות בקשר ללקסן האם להמשיך להזריק או לא? וגם אם כן האם יתכן נזק כלשהו. תודה

שלום שרית,
מתן קלקסן בסמוך לניתוח בחולים עם קרישיות יתר ,מטרתו למנוע סיבוכים הקשורים בניתוח.ככול שחולף זמן ואת חוזרת לפעילות רגילה פוחת הצורך בקלקסן.לדעתי בשלב זה הקלקסן כבר מיותר ועליך רק לשמח שלא הסתבכת בפקקת לאחר הניתוח.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב.
אני נוטלת קומדין.בעבר נפלתי וקיבלתי חבלה בראשי כאשר פניתי לרופא לאחר ימים אחדים נישלחתי לסיטי ראש.
לפני יומיים נפלתי וקבלתי מכה במצח מעל עין ימין. לאחר שהתנפח והנפיחות ירדה החלו הצבעים סביב העין ומתחתיה. כאבים אין. האם עלי לפנות לרופא. או שבמצח זה לא מסוכן

שלום רותי אלמוג,
החשש תמיד מדימום תוך מוחי.מכה במצח בחולה שנוטל קומדין יכולה גם כן להסתיים בדימום תוך מוחי.ממליץ לחזור לרופא המטפל וכן ממליץ להיות יותר זהירה!
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבא שלי נוטל מזה 16 שנה קומדין, לפני כשלושה שבועות התלונן על כאבי גב חמורים ולאחר מכן על כאבים באזור השכמות,מאוחר יותר הגיע במצב הכרתי לבית החולים תל השומר ומיד אחרי איבד הכרתו ומאז נמצא בקומה המוגדרת קומת כאב הסיבה לכך הינה דימום שהגיע למוח(לא שבץ מוחי) והרופאים במחלקה הנוירוכרוגית אינם מוצאים את מקור הדימום, עבר שני ניתוחים מאז הכוללים נקז לסילוק הדם וההפרשות מן המוח אולם הדימום עדיין ממשיך, האם יש קשר בין הדימום שהגיע למוח לנטילה הממושכת של הקומדין? בתודה מראש ליאת.

שלום,
דימום מוחי נובע בדרך כלל מקרע של כלי דם מורחב(מפרצת).
בברכה,
דר' ארנון קורן

57 שאלות גולשים בנושא: דימום

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png