DVT

שלום,
התייעצתי עם המטולוג לגבי חבישת גרב אלסטית כתוצאה מDVT ברגל שמאל.
עברו 7 חודשים מאז האירוע, כאשר בכל הזמן הזה אני לובשת גרב אלסטית ונוטלת קומדין.
עליי לגשת לאולטראסאונד וכרגע איני יודעת מה הסטטוס של קרישי הדם ברגל.
בהנחה שקרישי הדם נספגו ואין זכר להם - האם ניתן גם להיגמל מהגרב האלסטית?
המלצתו של ההמטולוג היא להישאר עם הגרב לפחות עוד שנה והפסקת קומדין . אני מעט מבולבלת מדוע עלי להמשיך להשתמש בגרב במידה וקרישים ספגו ומדוע הוא אמר לי להפסיל ליטול קומדין בלי להציץ בדופלקס עדכני?
אשמך לשמוע את דעתך/המלצתך..תודה.

שלום,
המשך הטיפול בגרב אלסטית תלוי במצב הורידים העמוקים שלך.במידה ולא נותרה אי ספיקה לאחר הפקקת ניתן להסיר את הגרביים.לגבי הטיפול בקומדין -הפסקתו תלויה בבירור לקרישיות יתר.הבירור נעשה בדרך כלל על ידי ההמטולוגים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

בשנת 2010 עשיתי הזרקות קצף לורידים (כ: 5-6 הזרקות) עקב ורידים בחלק האחורי של הירכיים. לאחר ההזרקה האחרונה (לפני כ- 9 חדשים) רגל ימין התנפחה ובמדידה של רופאת כלי דם של קופ"ח הכללית הפרשי הקטרים בין הרגליים הינם כ- 3 ס"מ. הרגל עד היום נפוחה וחמה יותר מרגל שמאל ולאחר מקלחת עם מים חמים ממש רותחת. מלבד זאת בחלק הקדמי של הרגל, שלא היו לי שם ורידים, יש כעת ורידים דקים וכתמים חומים בכמה מקומות. הרופא המזריק המליץ לי על גרב אלסטית. כ"כ בצעתי דופלר שהראה שאין DVT. הומלץ לי בקופ"ח גם על עיסויים לימפטיים, אבל לאחר כמה עיסויים הפיזיאוטרפיסטית אומרת שאין ליפאדמה, זו נראית רק דלקת של הורידים. גם רופא כלי דם נוסף בקופ"ח המליץ לי בעתיד על ניתוח לורידים. מה דעתך

שלום,
נשמע לי כבעיה לא ברורה:ורידים?לימפה?הזרקות קצף?עליך לעבור בדיקת דופלקס מדוקדקת עלמנת להבין מה הגורם לתלונותיך. אשמח לראותך במרפאתי שם אני מבצע בעצמי את הבדיקה. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
הנני בת 27, מזה כחודשיים סובלת מנימול בכל הצד השמאלי של הגוף (כולל חלק מהפנים), כאבים בבטן התחתונה ובחזה. בעקבות כך אושפזתי לכשבועיים בבי"ח (השתחררתי לפני כשבועיים).
במהלך האשפוז בוצעה בדיקת CT ריאות (יצא תקין) ובדיקת דופלקס ורידי הגפיים התחתונים וזאת עקב חשד ל DVT עקב D DIMER גבוה מאוד וחריג(1117 בבדיקה הראשונה ו-1141 בבדיקה השניה).
בדופלקס לא נמצא טרומבוס במערכת הורידית העמוקה. כמו כן ביצעתי MRI למוח (יצא תקין) ולעמוד השדרה (ממתינה עדיין לפענוח) בכדי לשלול מחלה דמיאנילטיבית. הופניתי להמטולוג להמשך בדיקת קרישיות יתר (טרם בוצע). אני מרגישה שכאילו משהו עוצר את זרימת הדם שלי. מה גם שעם הופעת הנימול שמתי לב לשינוי בוורידים בידיים אשר נהיו יותר נפוחים (בהשוואה ליד ימין). אני מתקשה בהזזת הגפיים והסימפטומים רק הולכים ומחמירים (קושי בהזזת האצבעות ביד שמאל והיד נהייתה כחולה היום בפעם הראשונה מאז הסימפטומים החלו)
לאחר שהלאתי אותך בכל הפרטים האלו, האם ייתכן כי אכן מדובר בקריש דם ולא בנזק עצבי? האם ייתכן כי קריש הדם מסתובב לו במקום אחר בגוף ולאו דווקא בריאות או בוורידים העמוקים ברגליים?
לתשובתך אודה.

שלום הדר,
האם בוצע CTA והאם קיבלת תשובה לגבי SVC ?
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
בת 42 עם רקע של קרישיות יתר FACTOR 5 LEIDEN.
DVT משנת 1999 ומטופלת בקומדין.
לחץ דם גבוהה
עקב רחם שרירני המליצו לי על אמבולציה לחסימת כלי הדם המובילים דם לשרירן.
ברצוני לדעת מה הסיכונים עקב קרישיות יתר שיש לי
תודה מראש
רנין

שלום סיבאני רנין,
לא צריכה להיות בעיה.עליך להחליף את הקומדין בקלקסן ולעבור את הפעולה ללא חששות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
יש לי סיפור משפחתי של קרישיות יתר: סבתא- PE + DVT לאחר לידה שנייה בת 38, אמא ודודה - טרומבופלביטיס לאחר לידה שלישית, אמא בת 35.
בדיקות דם שעשיתי במהלך הריון הראו PROT S 36 (נמוך) PROT C 60 (נמוך) ANTI CARDIOLIPIN 8.9 (גבוה)
אני בהריון ראשון, בשבוע 18, בת 27 כמעט.
מבקשת לדעת האם עליי לעשות משהו בעניין? (זריקות) האם העניין מסכן את העובר?
מה הסיכון אם אני לא אעבור טיפול - האם יש חשש להפלה?
נכון להיום המטולוגית שלחה אותי לעשות את בדיקות הדם פעם נוספת.
תודה רבה,
קרין

שלום קרין,
אנא הפני שאלתך להמטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
אני נוטלת קומדין מזה חודש, לאחר dvt עקב ניתוח ורידים. רמת ה inr שנקבעה לי היא בין 2-2.5 . בשבועיים האחרונים אני נוטלת 10 מ"ג, ובשבוע שעבר הinr עמד על 1.84. היום, לאחר בדיקת דם הוא ירד ל 1.7 . מה הסיבה לירידה אם המשכתי ליטול את אותו מינון?

שלום א',
אנא הפני שאלתך להמטולוג
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
לפני עשר שנים עברתי אירוע DVT ברגל ימין(בגיל 17)ולאחר בירור רפואי הסתבר כי היני הטרוזוגוטית לפקטור 5.מאז ועד היום אני חובשת גרב אלסטית ונוטלת קומדין וחומצה פולית באופן קבוע.עד היום נותרה לי בצקת גדולה ברגל ויש הפרשים בין הרגלים.
האם הטיפול במכשיר הלימפה פרס המוצג בתוכנית יכול להיות רלוונטי לגבי ואם כן, היכן לפנות כדי לקבל את הטיפול באמצעות המכשיר.
תודה יעל.

שלום יעל,
בהחלט ניתן לשפר את מצב הרגל באמצעות מכשיר הלימפפרס. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני אם לבת 20 אני עובדת בסקטור הרפואי
בימים אלו נודע לי מבתי שהיא לוקחת גלולות כבר 3 חודשים היא נשאלה על ידי הרופאה אם ידוע לה שיש בעיות קרישה במשפחה ובתי אמרה שלא וקבלה גלולות ללא בדיקות.הסבתא של בתי (אמא של בעלי)לפני 3 שנים כשהיתה בת 74 קבלה DVT לא נעשה לה בירור לקרישיות יתר טופלה עבר לה ולא חזר מאז בינתיים.שאלתי היא האם הנתון לגבי הסבתא אמור להשפיע בכך שיש צורך לבצע בדיקות לקרישיות יתר לבתי אם כן אלו בדיקות צריך והאם אפשר לבצען כשהיא עדיין נוטלת גלולות??? הרבה תודה על העזרה.

שלום נירה,
אינני רואה סיבה לבירור קרישיות יתר.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני בן 50 לאחר נפילה מאופניים כתוצאה מכך ניגרם לי קרע במיפסעה
וכשבוע לאחר כך נוצר DVT ברגל ותסחיף ראתי כיום אני מטופל בקומדין ולובש גרב אלסטית בשתי הרגליים ברצוני לדעת אם אני יכול לחזור לרכיבת אופניים כמובן בהדרגה?למרות הטיפול והגרביים.

שלום סופר עזרא,
מומלץ לחזור לפעילות גופנית לאחר הפקקת.אתה מטופל היטב ולכן תוכל לחזור לפעילות עם הגרב ועם הקומדין.
בברכה,
דר' ארנון קורן

מגיל 25 אני נוטלת קומדין לא באופן רציף.היה לי אירוע של DVT (ברגליים), לאחר שנתיים היה לי תסחיף ריאתי(PE).
לאחרונה חשתי לא כשורה והחלתי שוב ליטול את הקומדין,יש לציין שהנני מפסיקה ליטול לפני ובזמן קבלת מחזור.
האם זה אכן גורם לדימום יתר ולהארכת הדימום הוסתי?

שלום מיכל,
הקומדין יכל להגביר את הדמם אך הוא מאד חיוני במקרה שלך.האם נבדקה קרישיות יתר?
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלןם רב, אני בת 40 ונוטלת קומדין מזה 4 שנים עקב dvt. אני אמורה לטוס לתאילנד וברצוני לדעת אם יש בכך סיכון בשל מספר שעות הטיסה. ידוע לי שבמהלך הטיסה יש לקום ולהסתובב מידי פעם. אודה לכם לתשובתכם.

שלום,
האם את סובלת מקרישיות יתר?מה הסיבה שאת מקבלת קומדין תקופה כה ארוכה?ממליץ לחזור על הדופלקס לפני הטיסה,לברר את רמת ה-INR ולקבל את ההוראות לטיסה. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

183 שאלות גולשים בנושא: DVT

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png