טיפול בקומדין

אני מטופלת בקומדין לכול החיים אחרי שעברתי דום לב בעקבות קריש דם בראייה את הטיפול בקומדין אני לא יכולה להפסיק לתקופה של 5 ימים כמו שקראתי בהמלצות שלך האם טיפול בלייזר יהיה בעיה עבורי ? אשמח לקבל יעוץ ממך תודה דלית

שלום דלית,
אין בעיה לבצע טיפול בלייזר לאדם המטופל בקומדין. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

שלום רב,
בעלי סובל מטרשת עורקים, עבר ניתוח עקב חסימת עורק ראשי במפשעה עם החדרת צינור. בנוסף 2 סטנדים בלב.
משה כשבועיים הוא מאושפז בב"יח לאחר שאובחנה חסימה מלאה בעורק צוואר ימיני ובשמאלי 50%. לאחר התלבטות הרופאים הוחלט שניתוח מהווה סכנת חיים והוחלט להתחיל טיפול בקומדין.
שאלותיי:
1. האם לא ניתן לבצע ניתוח
כאשר החסימה מלאה?
2. האם המצב מסוכן?
אודה לתשובתכם במייל חוזר.

שלום ליאת,
חסימה מלאה עדיפה על הצרות קשה.אין צורך בניתוח קרוטיס חסום ולמעשה לא ניתן לנתח קרוטיס חסום.אינני חושב שיש צורך בקומדין אלא רק אספירין פעם ביום. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האם יש קשר בין הרגשת נימול בקצות האצבעות וכאבים במפרק היד לקרשיות דם. עם טיפול בקומדין.

שלום לבנה פולד,
קרישי דם קטנים דיסטליים יכולים להיות הקשר בין התלונות לקרישיות יתר.
בברכה,
דר' ארנון קורן

חברה קרובה שלי עברה תסחיף של קריש דם לריאה. כששוחררה מבית החולים בנוסף לתרופות נאמר לה גם שמעתה היא מוגבלת באכילת דברים מסוימים כגון ירקות, ברצוני לדעת מה הקשר.

שלום כהן פנינה,
חברתך החלה טיפול בקומדין.אנשים אשר נוטלים קומדין לא יכולים לאכול ירקות ירוקים מכיוון שהם משפעים על רמות הINR שלפיו מאזנים את מינון התרופה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האם ניתן להסיר שיער בלייזר עם טיפול בקומדין עקב APLA.?

שלום יולי החתולה,
אין קשר בין הורדת שיער בליזר לבין הטיפול בקומדין.תוכלי להמשיך בטיפול.
בברכה,
דר' ארנון קורן

א ני זקוק לטיפול שינים רציני נוטל קומדין בגלל פרפור חדרים חד פעמי שאותר בהולטר האם להמשיך לקחת קומדין בשעת הטפול

שלום אריה,
מומלץ להפסיק את הטיפול בקומדין 5 ימים לפני הטיפול ובו זמנית להתחיל טיפול בקלקסן.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום, אבא שלי עבר שבץ קל ביום שני ואחרי צילום של סיטי נראתה היצרות של שישים אחוז בקרוטיד השמאלי, כירורג כלי דם אמר שזה לא מצב לניתוח והמליץ על טיפול בקומדין. אבא שלי שמע על התופעות לוואי והחליט שהוא לא רוצה את הטיפול, כרגע הוא מטופל בפלאוויקס. השאלה שלי היא האם זה נכון לא לקבל את הטיפול בקומדין, מה הסיכון, ואם יש אלטרנטיבות
תודה על תשובתך

שלום nth,
חיבים לטפל במדללי דם .אין הוכחה שקומדין עוזר.פלאוויקס בהחלט תרופה מצוינת.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום
שמי שולמית בת 47 אחרי שתי לידות,טיפול בקומדין 3-4 שנים עקב בעיה של קרישת דם.
עם הזמן נוצר קריש דם ברגל שמאל מעל הקרסול,כעת באותו מקום קימת גם בצקת
מה אתה ממליץ?
תודה שולמית.....

שלום שולמית,
בשלב הראשון לאחר פקקת תמיד תופיע בצקת.ממליץ שימוש קבוע בגרב אלסטית והליכה מרובה. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום, ד"ר.
לפני כשנתיים, עברתי ניתוח מוח, בעקבותיו נוצרו לי קרישי דם ברגליים, והוחלט על טיפול במדללי דם.
שנה וחצי אח"כ, לאחר בדיקות דם ובדיקות גנטיות, לא נמצא גורם או עדות לקרישי הדם (פרט לקריש דם מוצק ברגל ימין), ולכן הופסק הטיפול בקומדין. חצי שנה אח"כ (היום) התחילה לכאוב לי רגל שמאל, ולאחר בדיקת דופלקס התגלה קריש דם חדש. אני מנסה להבין למה. הרי כל הבדיקות הגנטיות לא העלו דבר, והכל היה בסדר חצי שנה... אז איך?

שלום דודי,
ממליץ לחזור על בדיקת הדופלקס.יתכן ונתנו פרוש לא נכון לדופלקס ובכלל מדובר בקריש דם ישן.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בן 69 , לאחרונה הובחנתי כנושא פקטור 5 , ובבדיקת דופלקס נמצאו קרישי דם מלפני כחודשיים .מטופל בזריקות קלקסן :
1. כמה ימים האופטימלי עד למעבר לטיפול בקומדין ?
2. האם בימים שמקבלים זריקות יש לערוך בדיקת pt ?
3. אני נוהג להפעיל את הרגליים באופני חתירה . האם להמשיך בתקופת הטיפול ?

שלום כהן ח.,
אנא שאל את ההמטולוג לגבי המעבר לקומדין.מבחינת הפעילות הגופנית אתה יכל לחזור מיד לחתירה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום ד"ר.
נוצר לי קריש דם ברגל ימין כמה ימים לאחר ניתוח, אז הוחלט שאקח קומדין לתקופה של שנה ושיערכו בדיקות גנטיות.
בבדיקות גנטיות נמצא שרמת ההומוציסטאין שלי היא 13.5. ובכל זאת הפסיקו את הקומדין. (שאר הערכים של הבדיקה היו תקינים).
ללא קומדין, הכל היה בסדר עד שישבתי ישיבה ממושכת ונוצר קריש דם ברגל שמאל.
שאלתי:
1. האם 13.5 מספיק גבוה כדי להוות גורם סיכון לקרישיות יתר?
2. האם אתה ממליץ על תזונה מסוימת כדי להוריד ערך זה, ולשקול להפסיק את הטיפול בקומדין?
ההמטולוג אמר לי שמבחינה גנטית הוא לא יודע למה הקריש דם חזר, והחליט על טיפול בקומדין לתקופה בלתי מוגבלת. מה דעתך?
תודה!

שלום דודי,
הפתרונות לשאלתך בידי ההמטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

60 שאלות גולשים בנושא: טיפול בקומדין

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png