תסחיף ריאתי

ד"ר ארנון קורן שלום וברכה!
1. אני סובלת ברגל ימין משושנה למעלה משלושים פעם בארבע השנים האחרונות.
2. לפני כשמונה חודשים נתבקשתי להשתמש במדבקות למניעת הריון כדי לטפל בפצעים ברגל הגורמים לאריזפלס.
במדבקה אחת רק השתמשתי כי הרגשתי חולשה ועילפון ולאחר שבוע לא החלפתי מדבקה והפסקתי את השימוש כי הבנתי שזה הגורם לחוסר התפקוד ותחושת העילפון.
3. לאחר הטיפול בפצעים שאלתי את הרופא אם אני יכולה להיות בהריון והוא אישר זאת מידית .
4.אני בת 39 הריון 11 (שתי הפלות טבעיות בשבוע 8) לידה תשיעית (לידה שלישית היתה של תאומות)
5. לפני כחמישה שבועות הרגשתי לא טוב חום גבוה שיעול עם כיח הזעה וצינון לאחר שבועיים של שכיבה במיטה מבלי יכולת לקום כמעט החליט רופא המשפחה לשלוח אותי למיון כחשש לדלקת ריאת וכן התייבשות מיד קיבלתי אינפוזיה ואנטיביוטיקה לוריד המשך טיפול היה רוליד וזינט שבועיים ימים.
כמו כן קיבלתי אנילציה בשל קוצר נשימה.
6. בתום ארבעה שבועות של שכיבה אני עדיין סובלת מקוצר נשימה כאבים בריאה הימנית ושיעול יבש מדי פעם
עשו לי אולטראסאונד לרגליים ומצאו שאין פקקת אני בשבוע 30 ועדיין מתקשה לנשום וכן לתפקד (בקושי הולכת) האם אני עדיין צריכה לחשוש מתסחיף ריאתי?
לאיזה רופא עלי לפנות?
תודה רבה , חגית

שלום חגית,
כל עוד חסרה לך מוביליזציה רגילה קיים חשש לפקקת ותסחיף.ממליץ לברר המשך טיפול בדלקת ריאות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

מגיל 25 אני נוטלת קומדין לא באופן רציף.היה לי אירוע של DVT (ברגליים), לאחר שנתיים היה לי תסחיף ריאתי(PE).
לאחרונה חשתי לא כשורה והחלתי שוב ליטול את הקומדין,יש לציין שהנני מפסיקה ליטול לפני ובזמן קבלת מחזור.
האם זה אכן גורם לדימום יתר ולהארכת הדימום הוסתי?

שלום מיכל,
הקומדין יכל להגביר את הדמם אך הוא מאד חיוני במקרה שלך.האם נבדקה קרישיות יתר?
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
אני מטופלת בקומדין מזה שלוש שנים עקב תסחיף ריאתי
כעשר שנים לפני כן היה לי דורבן ברגל וזה עבר
מאז שאני מטופלת בקומדין הדורבן בעקב הרגל חזר בעוצמת כאב רבה מאוד שאלתי : האם יש קשר אני בטוחה שיש והאם אוכל להחליף את הקומדין במשהו אחר
אנא תשובתך בהקדם

שלום חוחית,
אין קשר בין טיפול בקומדין לבין דורבן.ממליץ להתמקד בדורבן.אנא פני לבדיקת אורטופד כף רגל.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,אני נטע,בת 22 לפני כחודשיים גילו אצלי קריש דם בשוק שמאל ובנוסף היה לי תסחיף ריאתי קטן.נבע משימוש בגלולות ועישון.טופלתי בקלקסן ועברתי לקומדין.כרגע לוקחת בין 2 לכדור וחצי ביום (5 מ"ג).לאחר שאסיים את השימוש בקומדין אוכל לעשות בדיקת חלבונים מקיפה כדי לדעת אם קיימת הנטייה לקרישיות יתר.כרגע הפסקתי עם הגלולות.מאוד קשה לי לא לעשן.האם אני חייבת לוותר על העישון? תודה.

שלום,
חד וחלק כן.אסור לך לעשן ואף לא להיות בצמוד למעשנים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

היי קוראים לי מיטל ואני בת 26, לפני חודשיים אובחנתי עם תסחיף ריאתי כנראה עקב נטילת גלולות, אני נמצאת עדיין בבירור.
רמת ה INR שלי נעה בין 2 ל2.5
ריתי לדעת אם אפשר להסיר שיער בשעווה או שזה יכול לגרום לשטפי דם?
תודה מראש

שלום,
אין בעיה בהסרת שיער בשעווה
בברכה,
דר' ארנון קורן

לאחר תסחיף ריאתי, הופסק לי הטיפול בהורמונים (HRT)כרגע נוטלת קומדין האם ניתן לחזור וקחת טיפול הורמונלי עקב גלי חום קשים??!!!!
תודה

שלום,
ממליץ להשלים בירור לקרישיות יתר על ידח המטולוג.רק לאחר הבדיקה ניתן לטיפול ההורמונלי בתאום עם ההמטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
אני מטופלת בקומדים כבר 4 שנים ( עקב תסחיף ריאתי )לאחרונה שמעתי שאסור לקחת לאורך זמן ואני אצטרך כנראה לקחת כל החיים
מה עושים ?
תודה

שלום,
אין בעיה עם נטילת קומדין כל החיים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב!
לפני 4 חודשים אובחן אצלי dvt ו Pe מאסיבי ללא כל גורם ,כניראה תורשתי.
אני מטופל בכדור קסרלטו 20 מ"ג
לפני כמה ימים הופיעו לי שוב תופעות כגון כאבי חזה לא חריפים במיוחד וכן ליחה תורדנית וכן התנשפות כבדה לאחר מאמץ
האם תסחיף ריאה יכול לחזור למרות טיפול במדללי דם?

שלום רב,
תסחיף הריאה יכול לחזור אך נראה שבעייתך נעוצה בהתקררות או דלקת ריאות"רגילה" ולא מתסחיף ריאתי אך על מנת להיות בטוח אנא פ]נה לרופא המשפחה למזור
ד”ר ארנון קורן – סגן מנהל המחלקה לכירורגית כלי דם מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

אני בחור בן 35 עברתי ניתוח לישור פגם ברגל עכב הניתוח נעלצתי להיות קבוע במיטתית כ7 חודשיים שישה שבועות מהניתוח הוזרק לי קלוקסן לדלול הדם.
עכשו 11 חודשים אחרי הניתוח שברתי את רגלי באותה מקום.
כעבור ארבעה ימים גילו אצלי תסחיף ריאתי.ריאה ימין הבעתית יותר. יש לי אוטם מלא בשריר הריאה לכן נפגעה לי חלק מהריאה השמלאית אני מאושפז כ6 ימים והמצב מחמיר אני מוציא לחה דמית אני מטופל בקגלוקסן לדילול הדם 100 מ"ג בבוקר ו80 בערב.בנוסף אני מקבל גם אנטיביוטיקה ומשכחי כאבים מכל הסוגים.יש לציין שמאז שנכנסתי לאשפוז מצבי לא הראה שינוי.
לכן אני פונה אלייך ליעוץ האם אלי לפנות לעוד חוות דעת נוספת?
האם הטיפול בי נכון?
בתודה מראש,
מאור דניאל.

שלום,
ראשית אינני מבין מדוע אתה שובר רגלים!?לגבי הטיפול הפנה שאלתך למומחה ריאות או מנתח ריאות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני חולת אפלה ולופוס. עברתי תסחיף ריאתי לפני 12 שנה ואני מקבלת קלקסן 80 מ׳ג ופלוויקס 75 מ׳ג. עברתי אירוע מוחילפני חודשיים. אני שואלת אם אוכל לקבל כדורים במקום זריקת קלקסן ומה ההבדל ביניהם? האם מגיע לי לקבל את הכדורים מהקופה? ומהן תופעות הלוואי והאם הן חמורות יותר משל הזריקות?

שלום,
תוכלי בעתיד להחליף את הזריקות בכדורי קומדין.יש צורך בבדיקות INR תקופתיות.במינון נכון אין תופעות לואי לטיפולים הנ"ל. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

ד"ר קורן שלום רב,
בת 24,זוהתה אצלי חסימה בוריד עמוק POPV ברגל שמאל ע"י מומחה לכירורגית כלי דם.לצערי חל גם תסחיף ריאתי ואושפזתי למשך שבוע.בהתחלה טופלתי באספירין,אח"כ זריקות קלקסן וקומודין.כעת מטופלת רק בקומודין בין 0.25 -5 מ"ג עד להגעה לאיזון(פעם רבע כדור,פעם חצי,פעם שלם=5 מ"ג).החשש להיווצרות הקרישה הינו שימוש בגלולות בשל בעיה הורמונלית -שחלות פוליציסטיות.
שאלתי היא האם טיפול בהסרת שיער בלייזר בכל הגוף,אותו התחלתי בטרם התגלתה בעיית הקרישה,מהווה בעיה עם השימוש היומיומי בקומודין .האם אני יכולה להמשיך בטיפולים להסרת השיער בלייזר בכל הגוף מבלי לחשוש מתופעה חריגה כלשהי שעלולה להתנגש בקומודין שאני נוטלת?
*אציין כי לא יורד לי דם במהלך הטיפול,לכן אין בעיה של סכנת קרישה או דימום יתר.
אודה מאד לתשובתך.

שלום,
תמשיכי בטיפול ובהצלחה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

22 שאלות גולשים בנושא: תסחיף ריאתי

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png