Pt

שלום רב! אבי עשה בדיקת pt והתוצאה הייתה 52 והinr היה 1.58. כמו כן, אבי לוקח תרופת קומדין . האם זה בגבול הנורמל? זקוקה לתשובה מהירה בכבוד רב רויטל

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

מהם הסיכונים לביצוע הרחבה עם בלון לעורק אאורטה ביטנית מוצר?

שלום גליה קורן,
בידיים מנוסות הסיכונים מינימליים,אך לעיתים לא ניתן לפתור את הבעיה באמצעות בלון וחייבים לפתוח את ההצרות/חסימה בניתוח.ממליץ להתיעץ עם כירורג כלי דם. אשמח לראותך במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

1. לפני שבוע עברתי היפוך, אני נוטלת כדור קומדין של 5 מילגרם בדיקת הדם שנעשתה לי כעבור יומים לאחר ההיפוך היא 2.82 . לאיזה רמה של PT אני צריכה להגיע ? וכמה זמן אנ י עוד אצטרך לקחת קומדין.
2. האם עלול להיגרם נזק מלקיחת קומדין זמן ממושך?

שלום חנה,
אנא הפני שאלתך לקרדיולוג
בברכה,
דר' ארנון קורן

אימי השתמשה בקומדין 11 יום לראשונה ברציפות, נאמר לה לגגשת לבדיקת דם לבדוק PT רק לאחר שבוע ויומיים לאחר השימוש, בבדיקת הדם הערכים היו 16 והזעיקו אותה לבי"ח, עכשו מאושפזת וקיבלה וטמיןK , האם ניתן לעשות עוד משהו כדי לעזור לה?
קומדין ניתן לה בגלל פרפורים בלב,
סובלת גם מלחץ דם גבוה,
נא תשובה דחופה- תודה רבה,
מהדואגת לאמא שלי-שירה

שלום שירה אלקיים,
בבית חולים יודעים שמתן פלסמה מתקן מיד את תפקודי הקרישה מכיוון שבפלסמה מרוכזים כל מרכיבי הקרישה של הגוף.
בברכה,
דר' ארנון קורן

מזה שבועיים אני לוקח קומדין 5 מ"ג ליום,אני צריך להגיע ל 2- 2.5 INR בדיקת PT מלפני שבוע הייתה 1.23 ונאמר לי לקחת יומיים כדור וחצי בבדיקה מהיום הגעתי ל1.44 ונאמר לי לקחת שוב כדור וחצי ליומיים אני מרגיש דורך במקום .אני בן 48

שלום מוטי רוזן,
עליך לפנות לעזרת רופא המשפחה אשר בעתיד ימשיך איתך לאזן את הטיפול בקומדין.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
אני סובל מזה 3 שבועות מכאבים ברגל ימין. בדיקת אולטראטסאונד דופלר זיהתה חסימה בוריד השטחי, בבדיקת קרישות יתר בדם ה-PTT עומד על 44.7 מעלה הנורמה.
הכאב עולה כלפי מעלה בימים האחרונים.
רופא שהתייעצתי איתו ממליץ על זריקת קלקסן. במקביל כמובן בירור מעמיק יותר עם המותולוג.
האם זהו הטיפול המומלץ על ידך גם כן ?
תודה

שלום רב,
לפי המלצות החברה למחו
למחלות ורידיות מ2012 הומלץ הזקרות קלקסן למשך שלשוה חודשים וביצוע דופלקס מחודש עם החממה טובה מאוד אנא פנה לרופא כלי דם לבדיקה יותר פרטנית
ד”ר ארנון קורן – סגן מנהל המחלקה לכירורגית כלי דם מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

בן 69 , לאחרונה הובחנתי כנושא פקטור 5 , ובבדיקת דופלקס נמצאו קרישי דם מלפני כחודשיים .מטופל בזריקות קלקסן :
1. כמה ימים האופטימלי עד למעבר לטיפול בקומדין ?
2. האם בימים שמקבלים זריקות יש לערוך בדיקת pt ?
3. אני נוהג להפעיל את הרגליים באופני חתירה . האם להמשיך בתקופת הטיפול ?

שלום כהן ח.,
אנא שאל את ההמטולוג לגבי המעבר לקומדין.מבחינת הפעילות הגופנית אתה יכל לחזור מיד לחתירה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
אבי בן 74 ,שיהיה בריא אחרי ניתוח אאורטה ביטנית (לפני שנתיים)ו2 ניתוחים (מסתמים) ברגל ימין. הוא נוטל קומדין ופלוויקס . בשבועות האחרונים ערכי הINR משתנים (רופאת המשפחה משנה עפי תוצאות הבדיקה השבועית) השבוע-3.17 השבועיים קודמים - 1.3 ולפני כן-3.96 . האם זה נורמלי ?הוא לא אוכל במידה. ולכן לא שייכתי לתזונה . גם לא אוכל ככ מזון המכיל את K.
ערכי הPT SEC שלו באופן קבוע גבוהים מהנורמה האם גם זה נורמלי?
תודה מראש

שלום סוניה,
במידה ולא מצליחים לאזן את הטיפול בקומדין מומלץ להתיעץ עם המטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

הובחנתי כנושא פקטור 5 . מ- 3 באוגוסםט מטופל בזריקות קלקסן 80 מ"ג , וקומדין 5 מ"ג . למרות זאת , בדיקת pt הראתה 1.2 . מ-11 באוגוסט הועלתה רמת הקומדין לכדור ורבע (6.25 מ"ג) בדיקת pt היום (14 באוגוסט) הראתה 1.4 בלבד .שאלתי :
האם אין סיכון או תוצאות לוואי להגדלת מינון הקומדין .
במצב זה , כיצד ניתן להגיע לרמת pt של 2.5 ומעלה

שלום חיים כהן,
אין בעיה בהעלת רמת הקומדין עד קבלת INR ל2-3 .היום לא מקובל להשתמש בערכי PT אלא INR .
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני מטופל בקומדין לאחר שבועים שטופלתי בזריקות-80 פעמים ביום ומזה שבועים ויותר אני לוקח קונדין 7.5 ולא עולה רמת PTמעבר ל1.4 האם לא מסוכן להמשיך כך ומדוע לא עולה ה-PT

שלום אברהם כהן,
יש לעלות במינון הקומדין בכדי לקבל INR בגבולות 2-3 .
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
הרגשתי 3 זרמים לכיוון הראש מהאזור השמאלי של הבטן העליונה.
אציין שפעם אחת בטעות הדבקתי מדבקה הורמונלית אוורה ביום ה14 של המחזור במקום ביום הראשון, באמצע הלילה התעוררתי בגלל קוצר נשימה, הסרתי את המדבקה והעניין נרגע.
בבדיקת קרישיות שעברתי התקבלו התוצאות הבאות:
סקירת מערכת הקרישה:
PT = 11.2sec (ייחוס 8.5-12.5)
INR = 1.07INR (ייחוס 0.75-1.30)
A-PTT = 30.1sec(ייחוס 22.0-32.0)
בירור יתר קרישיות:
APC-resistance = 2.66Ratio (ייחוס 2.15-3.00)
Protein C Global = 0.99 (ייחוס 0.80-2.50)
Protein C, activity = 93.0% (ייחוס 70.0-130.0)
Protein S Ag, free = 86.0% (ייחוס 60.0-130.0)
Antithrombin III activity = 101.0% (ייחוס 70.0-130.0)
Factor VIII = 63.0% (ייחוס 55.0-170.0)
(Lupus Anticoagulant (LAC:
RVVT = 33.9sec (ייחוס 24.0-48.0)
SCT = 54.9sec (ייחוס 23.0-44.0)
SCT = 1.18Ratio (ייחוס 0.80-1.10)
Anti Beta-glycoprotein IgM = 2.0U/ml (ייחוס 0.0-7.0)
Anti Beta-glycoprotein IgG = 13.0U/ml (ייחוס 0.0-7.0)
בירור מולקולרי של יתר קרישיות:
Factor V Leiden mutation תקין
Prothrombin G20210A תקין
MTHFR תקין
1) האם קיימת סכנה לארוע של קרישה/תסחיפים?
2) האם תחושה של זרמים לכיוון הראש קשורה לקרישה/תסחיפים?
3) באופן כללי, האם יכול להיות שארוע של קריש דם קטן שנתקע בגוף יכול לשלוח תסחיפים לראש? במידה והתשובה היא כן, האם הסכנה עדיין קיימת לאחר כמה ימים/שבועות/חודשים?

שלום,
אנא העבירי את התוצאות לבדיקת המטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

28 שאלות גולשים בנושא: Pt

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png