מהם הסיכונים בנטילת קומדין לשווא

לפני כחודש אובחנה אצלי טרמבוזה ופקקת ברגל ימין בבית חולים לאחר אשפוז של שבוע וטיפול בקלקסן וקומדין שוחררתי לבתי עם טיפול קומדין בלבד. לאחר שבועיים מיום האשפוז ערכתי דופלר ונמצא כי אין לי פקקת ולא טרמבוזה כלל והממומחה לכלי דם שוקל את הפסקת הקומדין בעוד מספר ימים.
האם נטילת הקומדין הזיקה לי בגלל הדיאגנוזה הלא נכונה? האם כדי להמשיך הקומדין לפחות עד לברור מוטולוג בעוד חמישה חודשים?
תודה מראש על תשובתך אני מאוד מבולבלת ....עופרה

שלום,
ראשית בנטילת קומדין אין בעיה במידה ושומרים על INR נכון.השאלה האם בבדיקה הראשונה היתה טרומבוזה ובשניה לא מכיוון שהקריש נעלם או לא היה כלל.התשובה טמונה במקצועיות של כל אחד מהבודקים.בכל מקרה הייתי מקדים את בדיקת ההמטולוג לצורך בירור קרישיות יתר ובכדי להסיר את הספק.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg