top of page

בדיקת דופלקס עורקי הצוואר

שלום ד"ר קןרן,
בבדיקת דופלר שביצעתי נכתב שבקרוטיס הפנימי נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה.
שאר הבדיקה תקינה.
האם יש קשר לכך,שב-MR שעשיתי נתגלו מוקדים מרובים בחומר הלבן?
אודה תשובתך.

שלום,
לא.אין קשר בין שני הממצאים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

6 שאלות גולשים בנושא: בדיקת דופלקס עורקי הצוואר

חפש בשאלות

אני בת 54, עברתי בדיקת דופלקס עורקי הצוואר. נשלחתי לשלילת TIA בעקבות כנראה אאורה מיגרנותי.
תשובת הבדיקה נמצאה שלא נמצאו רבדים טרשתיים, וזרימת הדם נמצאה תקינה.
למעט בקרוטיס הפנימי צד שמאל, נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הפרוקסימלי של העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה.
האם יש לזה משמעות? לציין שאני לא לוקחת אםספרין.
תודה על תשובתך.

שלום זיוה,
אין משמעות לבדיקה.ממליץ טיפול קבוע באספירין וביקורת דופלקס מידי 6 חודשים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

בבדיקת דופלקס עורקי הצוואר שערכתי עכשיו מצאו בצד ימין, בקרוטיס פנימי רבדים טרשתיים הטרוגניים מסוידים גסים בעלי שוליים סדירים בחלקיו הפרוקסימלי והאמצעי של העורק הגורמים להצרות עד 50%
לעומת זאת בבדיקה שנערכה לפני שנה וחצי, בקרוטיס פנימי באותו צד ימין נמצאו רבדים טרשתיים פיברוטיים עם הסתיידויות במוצא העורק. וזרימת הדם נמצאה תקנינה.
כמו כן בקרוטיס חיצוני נמצאו עתה רבדים טרשתיים הטרוגניים הגורמים להצרות בינונית-קשה. לפני שנה וחצי נמצאו רבדים טרשתיים הגורמים להיצרותקשה עם זרימת מערבולת.
אני מטופל באספירין, בסימבסטאטין, במעת אזטרול ובנורמיטן.
שאלתי היא : האם יש מקום להחליף את הסימבסטאטיןואת האזטרול בתרופה אחרת כגון ליפיטור או קרסטור?
בתודה רבה
אלי לוי

שלום אלי לוי,
אנא הפנה שאלתך למומחה בטיפול בשומני הדם.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

שלום ד"ר קןרן,
בבדיקת דופלר שביצעתי נכתב שבקרוטיס הפנימי נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה.
שאר הבדיקה תקינה.
האם יש קשר לכך,שב-MR שעשיתי נתגלו מוקדים מרובים בחומר הלבן?
אודה תשובתך.

שלום,
לא.אין קשר בין שני הממצאים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

אני בן 54 בבדיקת דופלקס עורקי הצוואר נמצאו רבדים טרשתיים בחלקו הפרוקסימלי של העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה. האם דרוש טיפול רפואי כל שהוא בעקבות מימצא הנ"ל? לציין שאני לוקח אספרין קרטייה מידי יום.

שלום צפנת יעקב,
מומלץ דופלקס קרוטיס מידי 6 חודשים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

עברתי בדיקת דופלקס עורקי הצוואר- להלן תוצאות הבדיקה
צד ימין
בעורק תרדמה המשותף הודגמו רבדים טרשתיים, הגורמים להיצרות של 10%-30%
בביפורקציה ובמוצא עורק תרדמה פנימי נראו רבדים מסויידים, המטילים צל אקוסטי(קושי טכני בהערכה מדוייקת של הצרות), הגורמים להיצרות של 60%-80% .עורק חיצוני -היצרות בינונית . הוגמה זרימה תקינה בעורק החוליות.
צד שמאל
בעורק תרדמה המשותף הודגמו רבדים טרשתיים הגורמים להיצרות של 30%-10%.בביפורקציה ולאורך חלקו הפרוקסימלי של עורק תרדמה פנימי הודגמו רבדים מסויידים המטילים צל הגורמים להחצרות קשה (כ80%). בחלקו הדיסטלי של העורק נרשמה זרמה קלושה עם התנגדות גבוהה.בעורק חיצוני - היצרות בינונית - קשה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות.
אני סובל מסחרחורות מידי יום כאבי ראש ודמעות בעינים. מלבד זאת אין באפשרותי ללכת . יש לי כאבים ברגלים ומידי פעם אני מקבל כאין רעידות ברגלים ואם אין אחיזה אני נופל.
האם לדעתך יש פתרון לבעיות ?
אוד לך מאוד על תשובתך
בברכה
פלג זלמן

שלום פלג זלמן,
עליך להיות במעקב קבוע של עורקי התרדמה.כלומר ,בדיקת דופלקס לקרוטיס מידי 6 חודשים.אין קשר בין שאר תלונותיך לבין ההצרויות בקרוטיס.
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

בבדיקת דופלקס עורקי הצוואר, התגלה אצלי בקרוטיס הפנימי בצד ימין, עיבוי אינטימה מדיה עד 1.3 מ"מ בחלקו הפרוקסימלי של העורק.
האם צריך לטפל בזה בצורה כל שהיא?

שלום,
אין צורך לטפל
בברכה,
דר' ארנון קורן

dr_koren.jpg

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

bottom of page