גנטיות

שלום דר' קורן. אבא שלי בן 60 יש לו קרישיות יתר, בעבר התגלה אצלו קריש דם בשוק ולא מזמן גם באחת הריאות. הוא טופל כמובן. בנוסף גם בן דוד שלי סובל מקרישיות יתר. אני נוטלת גלולות ואני לא מעשנת. האם אתה ממליץ לי על בדיקה אצל המטולוג? באיזה קבוצת סיכון אני?

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

שלום, ד"ר.
לפני כשנתיים, עברתי ניתוח מוח, בעקבותיו נוצרו לי קרישי דם ברגליים, והוחלט על טיפול במדללי דם.
שנה וחצי אח"כ, לאחר בדיקות דם ובדיקות גנטיות, לא נמצא גורם או עדות לקרישי הדם (פרט לקריש דם מוצק ברגל ימין), ולכן הופסק הטיפול בקומדין. חצי שנה אח"כ (היום) התחילה לכאוב לי רגל שמאל, ולאחר בדיקת דופלקס התגלה קריש דם חדש. אני מנסה להבין למה. הרי כל הבדיקות הגנטיות לא העלו דבר, והכל היה בסדר חצי שנה... אז איך?

שלום דודי,
ממליץ לחזור על בדיקת הדופלקס.יתכן ונתנו פרוש לא נכון לדופלקס ובכלל מדובר בקריש דם ישן.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום ד"ר.
נוצר לי קריש דם ברגל ימין כמה ימים לאחר ניתוח, אז הוחלט שאקח קומדין לתקופה של שנה ושיערכו בדיקות גנטיות.
בבדיקות גנטיות נמצא שרמת ההומוציסטאין שלי היא 13.5. ובכל זאת הפסיקו את הקומדין. (שאר הערכים של הבדיקה היו תקינים).
ללא קומדין, הכל היה בסדר עד שישבתי ישיבה ממושכת ונוצר קריש דם ברגל שמאל.
שאלתי:
1. האם 13.5 מספיק גבוה כדי להוות גורם סיכון לקרישיות יתר?
2. האם אתה ממליץ על תזונה מסוימת כדי להוריד ערך זה, ולשקול להפסיק את הטיפול בקומדין?
ההמטולוג אמר לי שמבחינה גנטית הוא לא יודע למה הקריש דם חזר, והחליט על טיפול בקומדין לתקופה בלתי מוגבלת. מה דעתך?
תודה!

שלום דודי,
הפתרונות לשאלתך בידי ההמטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

לאחר איבחון לdvt רגל ימין לפני שנתיים ובדיקות גנטיות נימצא שיש לי מוטציה בפקטור 5 ומאז אני מטופל בקומדין ושומר בין 2.5-3 inr וכן גורב גרב אלסטית עד הברך לפני שלושה שבועות עברתי השתלות שיניים והפסקתי קומדין ומיד לאחריו חזרתי לקומדין אך בימים האחרונים יש לי כאב חזק מעט מעל הברך בצד הפנימי במיוחד כשאני קם מישיבה האם יש חשש לקרישה נוספת בירך והאם מומלץ המשך פעילות הליכה יומית ארוכה כפי שאני עושה בתודה -אברהם

שלום אברהם כהן,
במידה והכאבים ממשיכים ו/או מופיעה בצקת עליך לעבור בדיקת דופלקס לורידים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב,
יש לי קרישתיות יתר (חסר בפרוטאין S ן-LACׂ ). אינני מטופלת במצב שגרה למעט בהריונות (קלקסן).
מעוניינת להגיע למרפאתך לטיפול בנימים ובורידים. בעבר טופלתי במספר זריקות אשר סייעו במידה מסויימת (הטיפול אושר ע"י ההמטולוג).
האם ניתן לטפל לנוכח הבעיות הגנטיות?
תודה

שלום,
אשמח לראותך במרפאתי ולטפל. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 037557111, הרצליה - 099592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בבדיקות גנטיות שלאחר פקקת עמוקה נימצא אצלי פגם בפקטור 5 ואני מטופל בקומדין לכל החיים
בבדיקוצ שעשו בניי וביתי הם נימצאו גם כן עם פקטור 5 מה זה אומר מבחינתם לגבי ההמשך כיצד עליהם לינהוג בעתיד תודה כהן אברהם

שלום כהן אברהם,
יש לתאם עם ההמטולגים טיפול מונע כלומר הגבלות ואיסורים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

דר"שלום
תודתי על תשובתך ולצערי שאלתי הקודמת לא היתה מלאה ורציתי להוסיף פרטים כגון זהשלפני שבועים הפסקתי לקחת קומדין כדי להשלים את הבדיקות הגנטיות ואת הבדיקה האחרונה לקרישת יתר-ויומים שלושה מהפסקת הקומדין החלה הנפיחות בשוק וכאב במספר מקומות לאורך השוק ורופא המישפחה קבע שזאות דלקת וורידים חיצונים ונתן לי אנטי ביוטיקה מנה שלחמישה ימים אותה אני מסים מחר אבל לא מורגש שיפור ברגל והיום חזרתי אליו והוא רשם לי זריקות קלקסן-60 לשישה ימים ובמקביל גם לקחת קומדין של כפי שלקחתי קודם.אני מוסיף פרט חשוב שבדיקת אולטה סאונד דומפלר מלפני שבוע מראה שישעדיין פקקת בווריד הפופליטאה ובוריד הפומולריס מה דעתך להמשך הטיפול בתודה -כהן אברהם

שלום כהן אברהם,
לאחר פקקת ורידים עמוקה הממצא לא משתנה למשך מספר שבועות או חודשים.יש להמשיך בטיפול התרופתי למשך 6 חודשים לפחות.יש להשלים את הבירור לקרישיות יתר ולקבל יעוץ המטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

6 שאלות גולשים בנושא: גנטיות

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png