פקטור 5

שלום ד"ר, אני נשואה +4 ילדים. 3 הריונות ראשונים עברו ללא כל בעיה.לא בקליטה ולא בהריונות וכמובן עברו ללא כל תרופה. בחודש השביעי של ההריון ה-4 גילו אצלי פקקת ורידית שטחית ברגל ימין (פקטור 5 הטרו) והתחלתי לקבל קלקסן. אותו הפסקתי כ-6 שבועות אחרי הלידה. אנחנו חושבים שוב להכנס להריון ואני קצת חוששת לקבל שוב קלקסן. האם ניתן להמנע מהקלקסן ? האם יש שיטות טבעיות להמנע מפקקת שאני יכולה לעשות טרם כניסתי להריון?? בתודה

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

שלום רב אני בת 36 אחרי 2 לידות תקינות לחלוטין בהן הזרקתי 40 מג קלקסן למניעת קרישים,אני הטרו זגוט וזה התברר בעקבות בדיקה משפחתית שערכנו לאחר בעיות בקרישה אצל אחי. השאלה היא מהן ההשלכות לגבי ניתוח קבעתי גם תור להמטולוג ליעוץ אבל אודה לך אם תחווה דעה תודה

שלום מיכל לוי,
ממליץ להפנות את השאלה להמטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

הובחנתי כנושא פקטור 5 . מ- 3 באוגוסםט מטופל בזריקות קלקסן 80 מ"ג , וקומדין 5 מ"ג . למרות זאת , בדיקת pt הראתה 1.2 . מ-11 באוגוסט הועלתה רמת הקומדין לכדור ורבע (6.25 מ"ג) בדיקת pt היום (14 באוגוסט) הראתה 1.4 בלבד .שאלתי :
האם אין סיכון או תוצאות לוואי להגדלת מינון הקומדין .
במצב זה , כיצד ניתן להגיע לרמת pt של 2.5 ומעלה

שלום חיים כהן,
אין בעיה בהעלת רמת הקומדין עד קבלת INR ל2-3 .היום לא מקובל להשתמש בערכי PT אלא INR .
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני מטופל בקומדיה מזה 7 שנים לאחר פקקת ומורידים ברגל ויש לי מוטציה פקטור 5 לאחרונה הרופא המליץ על תרופה חלופית בשם קסרלטו במינון 20 שאינה בסל התרופות ועלותה גבוה מה יתרונה על הקומדין ? וכיצד אני יודע את רמת הדילול כי אין צורך בבדיקות ? תודה. אברהם כהן

שלום רב,
קודם קסרלטו זו תרופה שדומה מבחינת הפעילות לנוגד ד
קרישה שמוזרק בשם קלקסן ולא מחייב בדיקות דם לתפקודי קרישה , ההתוויה היום בארץ לאישור הוא פירפור פרוזדורים ומחלותמסתמיות של הלב ,ניתן לבצכ בדיקת קרישה פעם בשבוע אם נוטלים קומדין
ד”ר ארנון קורן – סגן מנהל המחלקה לכירורגית כלי דם מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

שלום רב דוקטור קורן.
שמי טל ואני בת 31. לפני כשבועיים ילדתי את בתי בלידה חטופה וזאת לאחר השראת לידה באמצעות Gpe 2. קיבלתי שתי טבליות.
אני סובלת מפקטור 5 ליידן, הטרוזיגוטית, והזרקתי קלקסאן 40 מ״ג במשך כל ההריון.
בלידה קיבלתי אפידורל שלא הספיק להשפיע וחזרתי להזריק כשתיים עשרה שעות לאחר הלידה.
מאז, יש לי. כאבי ראש (נסבלים אך קיימים), טשטוש ראייה וגם הדימום לא משנה צבעו. הדימום נחלש, התפרים נשלו אך הוא לא משנה צבעו כמו שכתוב בכל דף מידע שקראתי על משכב לידה.
ביקרתי אצל רופא הנשים שלי שבדק באולטרסאונד אפודים נלי ואמר שהכל תקין, הרחם התכווץ והכל נראה טוב.
האם זה תקין לחוש כך? האם זאת עייפות או האם מה קלקסאן או חלילה משהו אחר?? האם עליי להמשיך ולהזריק האם עליי לבצע בדיקות כלשהן???
המון תודה, טל.

שלום,
כאב ראש לאחר זריקה אפידורלית יכל להוצר כתוצאה מדלפק נוזל שידרה.במצב כזה יש לחזור אל המרדים לצורך סגירת החור בגב ממנו קימת הדליפה .
בברכה,
דר' ארנון קורן

נשאית של פקטור 5 אחרי 2 הפלות רצופות מוקדמות ובהריון הבא אני אמורה להזריק קלקסן 40 ליום שאלתי האם ידוע לך על כדורי הרזיה בשם קלורי שעשוי מצמח ההודיה P57 האם זה עלול להזיק מבחינת הקרשיות אני חייבת להוריד לפחות 10 ק"ג כדי להתחיל הריון בצורה תקינה ונעימה תודה מראש

שלום,
אינני מכיר.אנא הפני שאלתך לדיאטטיקן.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בן 69 , לאחרונה הובחנתי כנושא פקטור 5 , ובבדיקת דופלקס נמצאו קרישי דם מלפני כחודשיים .מטופל בזריקות קלקסן :
1. כמה ימים האופטימלי עד למעבר לטיפול בקומדין ?
2. האם בימים שמקבלים זריקות יש לערוך בדיקת pt ?
3. אני נוהג להפעיל את הרגליים באופני חתירה . האם להמשיך בתקופת הטיפול ?

שלום כהן ח.,
אנא שאל את ההמטולוג לגבי המעבר לקומדין.מבחינת הפעילות הגופנית אתה יכל לחזור מיד לחתירה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
לפני כחצי שנה עברתי אירוע DVT. טופלתי בקומדין כשישה חודשים. עברתי בדיקות ונמצאה בעיית קרישיות יתר גנטית (הטרוזגוטית לפקטור 5 וכן ל-MTHFR).
לאחר חצי שנה עברתי בדיקת דופלקס ובעיקבותה הופסק הטיפול בקומדין אך נמצאה אי ספיקה ברגל ("בסגמט הפמורופופליטאלי")
בהמלצת הרופאה ההמטולוגית, התחלתי ללכת עם גרב אלסטית. ראיתי את ההסבר באתר אודות הגרב האלסטית ורציתי לשאול: א)האם טיפול באמצעותה אינו יכול להביא לריפוי הרגל?
ב)במידה ולא, האם קיים סיכון להתמכרות לגרב?
ג)האם בעיית קרישיות שיש לי מונעת אפשרות לביצוע אנדולייזר?
בתודה מראש,
אתי.

שלום אתי,
חשיבות הגרב האלסטית לטווח הרחוק הינה במניעת סיבוכי הפקקת העמוקה.הנזק בפקקת עמוקה הינו בהרס מסתמים.הגרב כמובן לא יכולה להביא לתיקון המסתמים.קיימת התמכרות לגרב אלסטית וזוהי התמכרות טובה.ככל שתגרבי יותר את הגרב ,כך תעשי טוב יותר לרגלך.במצב של קרישיות יתר ניתן לבצע אנדולייזר אולם במצבך לא ניתן מכיוון שמדובר באי ספיקה עמוקה ולא שטחית.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
לפני שבועיים רופא הנשים המליץ לי להתחיל עם קלקסן מכיוון שיש לנו רקע משפחתי עם קרישת דם וטרומבוזה לאבא שלי ולאחותו בהריונות היה טרומבוזה,
אני בהריון ראשון שבוע 9 ובבדיקת דם ראו שאני היטרוזיגוטית לפקטור 5 , הרופא אמר שאם לא היה רקע משפחתי הוא לא היה נותן כלום ורק בגלל הרקע המשפחתי הוא נתן קלקסן, האם זה בטוח שזה הדבר הנכון?
זה לא יכול להזיק לעובר בשום צורה שהיא? אני ממש מפוחדת . אשמח לתשובה

שלום,
ממליץ להתיעץ עם המטולוג
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני בן 37 סובל מD.V.T ,היה לי פעמים ברגל ימין בורידים שטחיים שהייתי עוד בן 18-20 ,ובשנת 2008 היה לי דלקת בברך ולא יכוךתי ללכת הרבה זמן ,וכתוצאה מזה היה לי עוד הפעם קרישת דם ברגל שמאל בורידים עמוקים ,שעקב זה אושפזתי בבי"ח נהריה והייתי שם במחקר תחת השגחת ד"ר אנדריי ,ולקחתי קומדין למשך שישה חודשים ואמרו לי להפסיק .מהמחקר יצא שיש לנו בעיה תורשתית בקרישת דם ,התברר שיש לי בעיה בפקטור 5 ליידין הומוזיגות.רציתי לדעת בקשה אם אני יכול לכנס לסאונה או גקוזי או אפילו לעשות כל פעילות ספורטיבית אחרת.עשיתי אולטרא סאונד לפני כמה חודשים ובשטחיים ברגל ימין היה אי ספיקת ספינופמורלית ,ואי ספיקת שסתומים בירך והשוק . ורגל שמאל בסדר. לגבי העמוקים, ברגל שמאל בארבע הורידים יש שרידי פקקת ,ובימין הכל בסדר רק בוריד T.P יש שרידי פקקת . אודה לך מאוד אם אקבל תשובה .

שלום,
חחיב בגרב אלסטית בכל פעילות גופנית.סאונה או ג'קוזי אינם מומלצים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בבדיקות גנטיות שלאחר פקקת עמוקה נימצא אצלי פגם בפקטור 5 ואני מטופל בקומדין לכל החיים
בבדיקוצ שעשו בניי וביתי הם נימצאו גם כן עם פקטור 5 מה זה אומר מבחינתם לגבי ההמשך כיצד עליהם לינהוג בעתיד תודה כהן אברהם

שלום כהן אברהם,
יש לתאם עם ההמטולגים טיפול מונע כלומר הגבלות ואיסורים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

13 שאלות גולשים בנושא: פקטור 5

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png