פלויקס

שלום
האם פלויקס פעם ביום או סימבסטטין בער או חצי כדור פרופקס יכולים לגרום לשיעול שכרוני של למעלה משנתיים. שיעול מטריד!!

שלום,
אנא הפני שאלתך לרוקח אשר מכיר את תופעות הלואי של התרופות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האתר אינו מהווה תחליף להתייעצות ישירה עם מומחה כלי דם / ורידים ואינו מהווה טיפול מכל סוג שהוא

לזימון תור ניתן ליצור קשר עם מירית מנהלת מרפאות מדיקורן בטלפון 054-9430008

לקביעת תור 24/7 ניתן להתקשר 053-9956682

medica מרכזים רפואיים - רמת החייל

רח' הברזל 28, רמת החייל, ת"א.

טלפון לזימון תורים - 2147*

מרכז רפואי הרצליה מדיקל סנטר
רחוב החושלים 8 הרצליה פיתוח. קומה 2

09-9592520 / 09-9592555

שלום רב
בבדיקת סונר-דופלר נמצאו:
בקרוטיס ימין הצרות המודינמית 25-49 אחוז בעורק הפנימי ע"י רובד מסויד,אין לזהות כיב,חוליות זרימה תקינה,תת בריחי זרימה תקינה
בקרוטיס שמאל הצרות המודינמית פחות מ-25 אחוז בביפורציה,פחות מ-25 בעורק הפנימי,ע"י רובד מסויד,אין לזהות כיב,הזרימות תקינות בחוליות ובתת בריחי
האם עלי לקבל טיפול כלשהו,אני חולה סכרת 18 שנה,היה לי אירוע מוחי קל לפני 10 שנים,נוטל פלויקס וליפוטור
וכן כדורים ללחץ דם
אודה על תשובתך

שלום גוגי,
הצרויות קלות בקרוטיס דו צדדי.יש צורך במעקב בלבד .במידה וההצרות תעלה הרי יש לשקול התערבות כירורגית.
בברכה,
דר' ארנון קורן

האם לאור המצב יש סיכוי לקחת פלויקס באופן קבוע?

שלום רונית יצחק,
אנא הפני שאלתך להמטולוג.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום רב
אני אחרי ניתוח מעקפים מזה שנתיים וחצי
ידוע שאני סובלת מתופעת רנו קשה
חסימה בקרוטיס מימין 80%
עפ"י רופאה נוירולוגית עברתי שתי ארועי מוח קלים
כעת מזה כשלושה חודשים כאבים ברגל שמאל בהליכה למרחקים קצרים ביותר (הירדמות של איזור הברך והרגשת כובד ברגל) לוקחת פלויקס טריכרדיה וסימוביל 40מ"ג
האם מדובר בבעיית כלי דם ?

שלום רחום טובה,
מעצם קריאת שאלתך ברור שאת סובלת ממחלת כלי דם מפושטת אשר פגעה בלב,מח,צואר,אצבעות ורגלים.עליך לטפל בגורמי הסיכון וללכת ברגל יום יום לפחות 1 שעה.
בברכה,
דר' ארנון קורן

בוצע בי צינתור ,ניקוי בעזרת בלון,הותקן תומך מפריש תרופה. לוקת פלויקס לשנה ואספירין לכל החיים - אני בן 57 וחולה בסכרת סוג 2,לחץ דם.
האם ישנה מיגבלה לטוס לחו"ל ? ואם יש לכמה זמן.
עלי לבצע ניתוח בעמוד שידרה(הצרות +פריצת דיסק) ,האם חל איסור לבצע זאת ולכמה זמן.

שלום,
לגבי טיסה לחו"ל מומלץ לדחות ב-6 חודשים,זהו גם פרק הזמן הנידרש על ידי חברות הביטוח.לגבי ניתוח הגב,לא ניתן להפסיק את הטיפול באספירין ופלוויקס ב- 6 הראשונים.לסיכום ממליץ כרגע
לדחות את כל הפעילויות ב-6 חודשים.
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום
האם פלויקס פעם ביום או סימבסטטין בער או חצי כדור פרופקס יכולים לגרום לשיעול שכרוני של למעלה משנתיים. שיעול מטריד!!

שלום,
אנא הפני שאלתך לרוקח אשר מכיר את תופעות הלואי של התרופות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אבי בן כ-70 לפני כשבועיים עבר צנתור והונחו 2 סטנטים.
הוא קיבל פלויקס למשך שנה.
בבדיקת דופלר צווארי שביצע אובחנה היצרות בצד שמאל של 71%-90%.
בהתייעצות עם רופא כירורג כלי דם הומלץ לאבי לבצע ניתוח בתוך כחודש וחצי.
שאלתי היא האם קיים סיכון בביצוע הניתוח בצוואר בעקבות נטילת פלויקס? ומהי מידת הסיכון?
אציין כי לאבי יש סכרת (מזה כ-6 שנים) שהנה מטופלת באמצעות כדורי גלוקומין...אשמח לחוות דעתך
ליאת

שלום ליאת אליה,
ניתוח קרוטיס בנוכחות טיפול בפלויקס יכל להיות מלווה בדימום יתר.יש צורך בהקפדה על עצירת דימומים בתום הניתוח.שאר מהלך הניתוח ללא שינוי.
בברכה,
דר' ארנון קורן

אני בת 41 מזה 6 שנים סובלת ממספר Tia חוזרים אני מטופלת בפלויקס ואספירין 325 .שאלתי היא האם יש מניעה לבצע טיפול בליזר להעלמת ורידים ונימים ברגליים?

שלום אורנה נגר,
אין מניעה מטיפול בלייזר.שאלה חשובה יותר מה מקור ארועי ה-TIA ?איזה בירור כבר עברת?
בברכה,
דר' ארנון קורן

בן 60 ,שנים לאחר אוטם קל,מקבל ליפיטור 10 מג ,מיקרופירין ,פלויקס ולוסק,
הומלץ לי לקחת סידן ,ויטמין די3(חוסר גדול),אני קורא בנוגע לתוספים ורואה שבכדי שסידן וויטמין די לא יאיצו הטרשת עורקים יש לקחתם עם ויטמין קי2
האם הקי 2 יפגע בפעילות של המדללים אספירין ופלויקס

שלום,
ממליץ להפנות את השאלה להמטולוג
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום, עקב אירוע לפני חודשיים ( שיתוק ביד ימין ,ברגל שמאל ואיבוד דיבור ל-3 דקות) עברתי סידרת בדיקות כמו: דופלרים, אקו - לב ,צינתור וירטואלי ונמצא בסדר, אני לוקח ורפרס + טריטייס 5 מ"ג נגד לחץ דם , פלויקס לדילול דם ופרבליפ לקולסטורול,
עד להאירוע השתמשתי בויאגרה 50 מ"ג, שאלתי, לאור האמור האם מותר או אסור לי לקחת ויאגרה.....תודה

שלום,
אין קשר לויאגרה.לא ברור לי מה הגורם לארוע שעברת,האם לחץ הדם הוא הגורם?ממליץ להמשיך ולברר!
בברכה,
דר' ארנון קורן

שלום,
כיום אני מטופל בפרדקסה ופלויקס.
יש לי שלושה סטנטים באיליאק שמאל.
האם אני חשוף בטיסות?
האם יש סכנת הצרות של האיליאק שוב?

שלום,
המחלה היסודית שחסמה לך את העורק קימת ויכולה לחסום מחדש.שתי התרופות שאתה מקבל אמורות לעצור את ההצרויות החדשות.
בברכה,
דר' ארנון קורן

10 שאלות גולשים בנושא: פלויקס

Screen Shot 2018-10-16 at 1.00.01 AM.png